Wrightegaarden sin historie

Wrightegaarden ligger idyllisk plassert, midt i sentrum av sommerbyen Langesund. Den eldste delen av huset stammer fra begynnelsen av 1700-tallet. I 1800 ga den rike Jacob Cudrio gården i bryllupsgave til sin datter Bolette og hennes ektemann Just Wright. Derav stammer også navnet; Wrightegaarden.

Bolette ble boende på Gården frem til 1850, men flyttet hun noen gang helt ut? Det sies nemlig at hun fremdeles går igjen i huset, og på enkelt dager har betjeningen merket seg hennes tilstedeværelse i form av uforklarlige skygger eller lyder som plutselig oppstår i rommene.

Kanskje det er musikkinteressen som har gjort at Bolette har blitt på stedet? Siden slutten av 80-tallet har Wrightegaarden vært en ettertraktet scene for utendørskonserter i sommerhalvåret, og bortimot alt som kan krype og spille av store og små nordiske artister har gjestet hagen. Også flere internasjonale artister har besøkt Wrightegaarden, inkludert navn som The Band, BB King, The Beach Boys, Little Richard, Bryan Ferry, Status Quo og Chuck Berry