11. juli

Åge Aleksandersen & Sambandet

Support: Akerhaugen og Nattseilerne

Pris: 685,-

Utsolgt

Dørene åpner:

18:00

Konsertstart:

20:00

Publikum:

Stående

Aldersgrense:

20år

Vokalist, gitarist og komponist – Åge Aleksandersen er av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge. Han står bak en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, og evner å være nådeløst ærlig og personlig i sine sanger. 

I 1976 flyttet Åge Aleksandersen til Trondheim, og startet opp bandet Sambandet. Åges tredje album, «Lirekassa» fra 1977, var det første som ble gitt ut under navnet Åge Aleksandersen & Sambandet, og sammen vant de Spellemannprisen i 1980. Sambandet var med på alle Åges album fram til og med «Eldorado» i 1986, året etter ble de oppløst. 

I 2003 ble Sambandet gjenforent og i 2005 ble livealbumet «To Skritt Frem – Fire Skritt Tilbake» gitt ut. I 2024 og 2025 runder Åge & Sambandet av en eventyrlig historie med en aller siste turné. Dette vil du ikke gå glipp av!

«Åge og Sambandet er lydsporet til våre liv, det er lyden av tog, lastebiler, fiskebåter og traktorhjul. Det er klangen fra industrimaskiner, kirkeklokker, barnegråt og salmesang.

Og nettopp dette er definisjonen på stort kunst!»

Dagens besetning i Sambandet er Steinar Krokstad (trommer/sang), Skjalg Raaen (strengeleik), Terje Tranaas (keys), Bjørn Røstad (sax), Morten Skaget (bass/sang) og Gunnar Pedersen (strenger/sang). 

Vi gleder oss stort til å få Åge tilbake igjen på Wrightegaarden.

Support: Akerhaugen og Nattseilerne

Våren 2024 kom Akerhaugen med sitt andre album «Bittersøt».Dette er hans hyllest til den amerikanske westcoastmusikken i fra 1970-tallett. Musikken tar deg tilbake til Steely Dan, Doobie Brothers, CSN, Beach Boys og Cristopher Cross og tekstene er på norsk og er ispedd en hel del nostalgi i fra hans ungdomstid på Akkerhaugen.

Med seg denne kvelden har med seg sitt faste backingband «Nattseilerne», bestående av:

Anders Hefre: piano, orgel og saksofon

Jostein Rørmark: Perk og slagverk

Jørgen Tellnes: Perk og Slagverk

Knut Eirik Hult: Bass

Jon Øystein Rosland: Saksofon

Olav Tveitan: Saksofon

Får du ikke nok?

Hold deg oppdatert på det som skjer på Wrightegaarden med vårt nyhetsbrev!

Ved å klikke «Meld på» godtar du vår personvernerklæring