Ut av mørket støttekonsert

Dato:

10. juli

Tidspunkt:

19:00

Dette er historien om Katrine og Gøran fra Skien, som har fått livet sitt satt fullstendig på vent på grunn av Katrines alvorlige ME-diagnose. Hun er en av de hardest rammede ME-pasientene fastlegen hennes har sett.

Katrine ligger på et mørkt rom, med solbriller og øreklokker på. Selv det vakreste fuglekvitter og vareste sollys fremstår smertefullt for hennes øyne og ører. Samvær med andre er så belastende og gjør henne så syk at det har opphørt. Hun har ikke sett barnet sitt eller foreldre sine siden februar. Gøran er vanligvis musiker på heltid. Nå er han pleier for sin kjære, helt uten inntekt og sosialt samvær.

Situasjonen er akutt uholdbar, og de må ha hjelp nå.

De har søkt Skien Kommune om to ting: Innleggelse på Røysumtunet, landets eneste senter med et tilbud for alvorlig syke ME-pasienter, og omsorgslønn til Gøran. 

To ganger har de fått avslag, på både behandling og omsorgslønn. Kommunen har kommet med et tilbud som fastlegen mener «vil kunne være til skade for henne og faktisk gjøre tilstanden hennes verre».

Nå begynner både pengene og kreftene å ta slutt.

Nå slår vi venner ring rundt Katrine. Gjennom innsamlinger og konserter vil vi jobbe for å gi Katrine det helsetilbudet hun må ha, og det haster!

Artistene som velvillig stiller opp denne kvelden for Gøran og Katrine er Paal Flaata, Vidar Busk, Stephen Ackles, Daniel Eriksen, Signe Salvesen, John Olav Hovde, Stian Johansen, Edward Mustad, Pål Jensen, Erik Damberg, Stig Sjøstrøm med flere.