TORA

Support: Edward Mustad

Dato:

5. juli

Tidspunkt:

21:00

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow. TORA spiller bluesinspirert pop-rock og er for tiden aktuelle med sitt tredje album «Seventeen». Som med det Spellemannominerte forrige albumet «Girls», trer popartisten Tora stadig tydligere fram i bandets musikalske uttrykk. Internasjonale navn som Aaron Sterling (John Mayers trommeslager) og gitaristen Joey Landreth medvirker på albumet. 

Høydepunktene står i kø før gitarvirtuosen Tora Dahle Aagård: Tross sin relativt unge alder (28 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall,  delt hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. Internasjonale stjernemusikere som Aaron Sterling (John Mayer), Joey Landreth og Cory Wong medvirker på platene, og Tora har spilt med både Jennifer Batten (Michael Jacksons gitarist) og Paul Gilbert (Mr Big), samt vært gjesteartist på Norgesturné med Trygve Skaug. Tora fikk Adresseavisens Musikkstipend i 2021. Samme år var hun gjesteartist under Adam Douglas’ populære juleturné «An American Holiday», og suksessen gjentas i 2022. 

Tora er Internasjonal Ambassadør for franske Marceau Guitars, som har designet skreddersydde signaturgitarer i hennes navn, og som kun selges i begrenset opplag. Tora har over 160.000 følgere på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Anders Brønstad (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

Support: Edward Mustad

I Grenland er Edward Mustad kjent for folk flest. Han var tidligere elev ved Anders Vangens Operastudio og startet sin karriere som operasanger, før han i 2019 deltok i TV-suksessen «The Voice» i 2019. En kjempefornøyd mentor Morten Harket var stolt da «eleven» kapret andreplassen i den sylskarpe konkurransen mens hele Norge fulgte med.

Etter «The Voice» har Edward gjort noen få sporadiske konserter og opptredener, mens han konsentrert seg om å gjøre sin tømrerutdanning ferdig. Likevel fikk han tid til å slippe sin første singel «God’s Favourite Son» i 2020 til strålende kritikk.

Edward har en helt egen stemmeprakt med en gjenkjennelig malmfull røst, som har en eksepsjonell storartet klang. Dette gjentok også pop-ikonet Morten Harket som Edwards mentor i «The Voice».

Med seg har Edward band .

Vi kan forvente å bli presentert for en del nye egne låter i tillegg til andre mer kjente, og noen av de han fremførte i «The Voice».