Madrugada

Dato:

20. juli

Tidspunkt:

21:00

Majestetisk. Storslått. Episk. Ord som er vanskelig å unngå når man skal beskrive en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada. Bandet var på høyden da de la inn årene i 2008. Men elleve år borte fra rampelyset, bidro bare til å forsterke bandets status. Da de tre gjenlevende originalmedlemmene gjenforentes i 2019, for å gjøre ære på debutalbumet Industrial Silence, var de større enn noen gang. Både i- og utenfor hjemlandet. Turneen de la ut på i 2019, ble oppunder 100 konserter lang. Det var et triumftog, med blant annet to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum, festivaljobber over hele Norge og en lang serie konserter på kontinentet, der bandet nå solgte ut dobbelt så store haller som tidligere. Det har da også alltid vært noe helt eget med lydbildet til dette bandet. Ikke bare har de en av landets, ja vi tør påstå planetens, beste vokalister i Sivert Høyem, men den sterke signaturen til bandet, både lydmessig og visuelt, befinner seg i en helt egen liga, som trosser både generasjoner, sjangre og trender. Du tar bare aldri feil av dette bandet. De har vunnet fem Spellemannpriser, to Alarmpriser og sluppet seks studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som alle har solgt til gull og platina.

I 2021 slapp Madrugada «Chimes at Midnight», ifølge bandet «et ektefødt barn av helt usedvanlig god stemning». Albumet bærer preg av inspirert låtskriverarbeid innad i gruppa. Mottagelsen av detnye albumet var også upåklagelig, og ble av NRK presist beskrevet som «et forløsende katarsis» etter mange år med stillhet». Det oste klasse og spilleglede fra et potent band som fremdeles har mye på hjertet, og fikk topplasseringer på albumlistene i både Norge, Hellas, Tyskland og Sveits. Albumet ble fulgt opp av to nye kvelder i Oslo Spektrum, som ett av de første bandene som fikk gjennomføre store konserter etter pandemien, og lanseringen av en gigantisk stadion-konsert som finner sted i Athen høsten 2022.

«Chimes at Midnight», ble sluppet sammen med det storslagne videoprosjektet Vesterålen Project, der bandet fremførte rekke nye og gamle låter live i sine felles hjemtrakter rundt Vesterålen, alt regissert og dokumentert av filmskaper Eivind Holmboe. Nå er Madrugada klare for en ny seiersrunde for å feire nytt album og en gjenåpning av scener over hele verden. Og vi gleder oss til å følge med dem på ferden. Noen sier at rocken er død, men Madrugadas stigende popularitet og ubestridte suksess de siste årene, sier noe helt annet.