deLillos

Support: Akkerhaugen Raid

Dato:

14. juli

Tidspunkt:

21:00

deLillos er: Lars Lillo-Stenberg, Lars Lundevall, Lars Beckstrøm, Øystein Paasche.
deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDumBoys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene. deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop-og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold. Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for "Før var det morsomt med sne", i 1989 for "Hjernen er alene", i 1997 for "Stakkars" og 2000 for "Kast alle papirene", samt i klassen Popgruppe i 2010 for "Hjernen er alene i Operaen". I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001. Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet "Rett og slett livet" til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG-albumlista etter utgivelsen. deLillos feiret i 2015 30 års jubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene “Peiling på seiling”, “La oss ble fri for all nostalgi" og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret», 4 singler på digitale plattformer, 2 vinylsingler "Se på et tre" og "Yoko" og albumet "Dum som et menneske" som alle har fått gode anmeldelser.

Support: Akkerhaugen Raid

Akkerhaugen Raid er et alternativt bluesrock-band som har sitt utspring fra miljøet rundt Akkerhaugen Rocksamfunn. Basslegende Jens Olav Haugen, kjent fra Rita Engedalen & Backbone og egne utgivelser, gikk i 2019 sammen med yngre krefter i miljøet på Akkerhaugen og lagde et “late nite blues band” til Guvernørfestivalen. Siden det har bandet vært uredde for å gå i nye retninger. Noen har kalt musikken sprøytemiddelbefengt låverock fra Telemarksdeltaet, andre har kalt det okkult soul fra myllargutens bakgård. Her kan en støvete countrylåt være like naturlig som en småsyrete jazzlåt, men det rå og ærlige samspillet er alltid en bærebjelke i bandet.

Jevnt og trutt arbeid de siste åra har resultert i to plater og en rekke konserter på blant annet Notodden blues festival, Wrightegaarden, Bø jazzklubb og Krøsset i Oslo. Da plata "Nite Owl Method" kom ut i 2021 mente Bluesnews at "det er internasjonal kvalitet over dette bandet" og plata fikk spilletid på blant annet bluesasylet. Høsten 2022 innledet bandet et samarbeidet med gitaristen Dick Taylor kjent fra det britiske rockebandet The Pretty Things og i 2023 kommer det ut musikk fra dette samarbeidet og bandet sitt tredje album "Red Filipino Viper"

Akkerhaugen Raid er Fredrick Kaasa på vokal og gitar, Jan Birger Akerhaugen på gitar, Anders Hefre på keyboard og blåseinstrumenter, Jens Olav Haugen på bass, og Arne Steinar Myrvang på trommer