Smart å vite.

Så lett kommer du hit.

Noen få timer fra Oslo,  snaue 45 minutter fra Sandefjord, knappe 25 minutter fra Skien og kort fra Kragerø og Helgeroa ligger Wrightegaarden. Sannsynligvis er vi bare noen få minutter unna deg og sommerhytten din også! Om du velger å komme med bil, buss, båt eller til fots velger du selv – du er bare en rask tur unna lyden av sommer!

Bil

Fyll opp bilen med gode venner og sus inn til Wrightegaarden.

Porsgrunn – 25 minutter.
Skien – 35 minutter
Larvik – 39 minutter
Stavern – 45 minutter
Kragerø – 45 minutter
Sandefjord – 48 minutter
Oslo – 120 minutter

Fra Oslo og Vestfold tar du E18 mot Kristiansand. Ta av på avkjørsel mot E354 og følg skilting til Langesund. Wrightegaarden ligger midt i sentrum. Rett ved torget.

Fra Kristiansand og sørlandet følger du E18 mot Oslo. Ta av til Langesund/Stathelle mot E534. Følg skilting til Langesund. Wrightegaarden ligger midt i sentrum, rett ved torget.

Buss

Rimelig, behagelig og med busstopp rett utenfor Wrightegaarden!

Fra Oslo og Vestfold-området:
Grenlandsekspressen (194) mot Skien-Porsgrunn til Porsgrunn terminal.

Sørlandsekspressen (190) eller Konkurrenten (192) mot Kristiansand til Skjelsvik terminal.

Fra Skjelsvik terminal og Porsgrunn terminal: Bytt til M1 mot Langesund. Gå av på Langesund torv.

Fra Kristiansand og sørlandet:
Sørlandsekspressen (190) eller Konkurrenten (192) mot Oslo til Skjelsvik terminal.

Fra Skjelsvik terminal bytt til M1 mot Langesund. Gå av på Langesund torv.

Fra Skien og Porsgrunn
Ta buss M1 direkte fra ditt nærmeste busstopp eller bussterminal til Langesund. Gå av på Langesund torv.

Rutetider finner du her

Fra Kragerø
Skjærgårdsbussen tar deg til og fra konsertene våre i juli.

Rutetider finner du her

Ferje eller båt

Egen båt? Ferje? Kajakk? Å ta sjøveien til Wrightegaarden gir opplevelsen en ny dimensjon.

Egen båt:
Fortøy ved gjestebrygga i Langesund. Hvor lang tid båtturen tar, kan vi ikke fortelle deg. Det spørs jo på båten og om du stanser for å bade eller fiske en torsk på veien.

Ferje:
Fra Helgeroa – 90 minutter.
Se rutetider her

Fra Kragerø – 75 minutter.
Avreise fra Kragerø kl. 09.50 og kl. 17.15.
Avreise fra Langesund kl. 11.15 og kl. 18.30.

Fly

Er du luftens baron? Nærmeste flyplass er Torp Sandefjord Lufthavn. Derfra kan du ta Telemarksekspressen (182) mot Skien til Porsgrunn. Bytt til M1 mot Langesund og gå av på Langesund torv.

Taxi

Taxi er til for alle. I sommer kan vi med glede fortelle at vi kan tilby fastpris på en del ruter. Unngå å krangle om hvem som skal kjøre, og bli med på all moroa hele gjengen. Tilbudet gjelder kun med Grenland Taxi. Bestill på tlf: 03536.

Fra Porsgrunn
Inntil 4 passasjerer: 499,- Inntil 6 passasjerer: 699,- Inntil 16 passasjerer: 999,-

Fra Skien
Kommer du fra Skien blir det noen få kroner i tillegg: Tillegg Skien sør: 100,- Tillegg Skien sentrum: 200,- Tillegg Skien nord: 300,-

Tilbudet gjelder fra 1. juni t.o.m 17. august. frem til 23.00 alle dager, én vei til eller fra Langesund Torg.

Andre ønsker og behov?
Eventuelle tillegg eller grunnet ønske om annen kjørerute eller flere adresser avtales med sjåfør.

Tog

Ta Vestfoldbanden til Porsgrunn. Derfra tar det 2 minutter å gå til Porsgrunn bussterminal. Ta buss M1 mot Langesund og gå av på Langesund torv. Lett!

Sov godt. Alltid.

I Langesund setter vi pris på en god natts søvn. Det gjør både konsertopplevelsen og dagen derpå litt bedre. Du har flere fine valgmuligheter, og om du ikke sover i båten ved brygga, tusler hjem til hytta eller overnatter hos venner, har du disse flotte stedene å velge blant.

Tilrettelagt for funksjonshemmede

Wrightegaarden er for alle! Derfor er hagen godt egnet og tilpasset rullestolbrukere. På venstre side av storcenen er det et eget handicaptoalett. Ved besøk på terrassen vil våre ansatte selvfølgelig hjelpe til på alle mulige måter.

Vi aksepterer ledsagerbevis. Det betyr at kortinnehaver kjøper én billett og ledsager kan være gratis følge. Sånt blir det god stemning av.

Aldersgrense

Konserter på Storscenen

Alle konserter på Storscenen har 18-årsgrense, hvis ikke annet er annonsert.

Enkelte konserter kan de under 18 år komme inn i følge med foresatt eller verge. Både barn og voksen må ha gyldig billett og avstå fra alkohol. Vergeskjema må fylles ut ved innslipp.

Kontakt

Historie

Wrightegaarden ligger idyllisk plassert, midt i sentrum av sommerbyen Langesund. Den eldste delen av huset stammer fra begynnelsen av 1700-tallet. I 1800 ga den rike Jacob Cudrio gården i bryllupsgave til sin datter Bolette og hennes ektemann Just Wright. Derav stammer også navnet; Wrightegaarden.

Bolette ble boende på Gården frem til 1850, men flyttet hun noen gang helt ut? Det sies nemlig at hun fremdeles går igjen i huset, og på enkelt dager har betjeningen merket seg hennes tilstedeværelse i form av uforklarlige skygger eller lyder som plutselig oppstår i rommene.

Kanskje det er musikkinteressen som har gjort at Bolette har blitt på stedet? Siden slutten av 80-tallet har Wrightegaarden vært en ettertraktet scene for utendørskonserter i sommerhalvåret, og bortimot alt som kan krype og spille av store og små nordiske artister har gjestet hagen. Også flere internasjonale artister har besøkt Wrightegaarden, inkludert navn som The Band, BB King, The Beach Boys, Little Richard, Bryan Ferry, Status Quo og Chuck Berry.