R8 og hotellkonge tar over Wrightegaarden – nå har de ansatt daglig leder: – Det er øyeblikk vi lever av

Publisert 18.02.22

Det spøkte en stund for konsertene på Wrightegaarden denne sommeren. Med nye drivere og klare ambisjoner ser det ut til å bli en sommer på høyde med de beste.

Nyheten om nye drivere ble kjent i går ettermiddag. Allerede i dag var det flere store norske artister som kontaktet Wrightegaarden.

– Det viser jo bare at det dette er en attraktiv scene og at store artister vil komme hit. Vi kan ikke si noe om hvilke tre som tok kontakt, men det er selvsagt veldig gøy, sier Lars Meling i Vitori AS som er en del av R8-paraplyen.

Det er Vitori AS og Momente AS som står bak det nye selskapet, Wrightegaarden Langesund AS, som i dag presenterte seg som nye drivere på en pressekonferanse i Langesund.

– Øyeblikk som vi lever av

– Symbolikken for dagen, det er solkysten med blå himmel, det var vel kanskje som fortjent, sier Teo Louisa, eier av Momente AS.

– Momente, det er øyeblikk. Og det er øyeblikk som vi lever av, legger han til.

I Momente har Luisa med seg blant annet Trond Laeng og Frank Lerbak. Sistnevnte har jobbet med lyd og bilde i en rekke år og har vært lydmann for Postgirobygget i 20 år.

– Jeg selv har landet i Telemark og satser stort innenfor hotell. Jeg skal ha et hotell i hver eneste av disse Grenlands-kommunene. Langesund ligger tett på E18 og det å satse på videre drift her med god mat og konsertopplevelser har vi troen på.

Luisa tenker seg om et lite sekund før han fortsetter.

– Vitori er styrt av Emil Eriksrød, Knut Bråthen og Stian Rustad, lokale næringslivsaktører som har gode prosjekter i takt med det som skjer i bransjen og i Grenland. Lars Meling er knyttet til driftskonseptet sammen med Jørn Akkerhaugen som har blitt hentet inn som daglig leder. Lars Moen tidligere driver av Wrightegaarden- går inn som bookingansvarlig.

Drømmejobb

Akkerhaugen har erfaring fra ulike utelivskonsept i Oslo, har jobbet bak scener og er også manager for Didrik Solli Tangen.

– Det er en drømmejobb som dukket opp for meg. Wrightegaarden har så stor plass i mine sommeropplevelser fra jeg var ungdom. Jeg har stått ute i gården her og fantasert om at er det en ting jeg skulle drive med så er det å drive denne gården her, sier Akkerhaugen.

– Vi skal presentere store norske artister, men også tørre å se internasjonalt. Samtidig skal vi ta vare på lokale musikerlivet. Det skal være en Telemarksscene. Er du ung artist eller et ungt band, så skal du få mulighet for å vise deg frem her. Det skal være en scene som inkluderer alle.

Felleskap

– Det er kraft i det kompetanseteamet som gårdeier, som i dag er representert ved Knut Ørvik og Jørgen Mustvedt, og vi som helhet besitter. Veldig mye av det som skjer i Grenland har noe med felleskapet å gjøre. Det er viktig for gården. Det har vært altfor mange i denne regionen som har jobbet alene som produkt og aktør. Det er viktig at Wrightegaarden blir en del av denne utviklingen og satsingen som skjer i regionen for øvrig, slår Luisa fast.

– Vi er fryktelig glad for at vi har landet denne prosessen med nye drivere. Det har vært mange interessenter når det gjelder det å skulle drive gården og det er selvsagt hyggelig. Vi har hatt denne grundige prosessen som vi nå har landet på og er veldig fornøyde, sier Knut Ørvik.

– Vi begynte i høst med diverse aktører inne. Vi vil jo det beste for gården, så det har tatt litt tid, det skal være en veloverveid gruppe som kommer inn og som skal drive dette stedet. Det at vi nå har landet er hyggelig. Vi får et veldig godt lag som har mye erfaring. De er store lokale aktører i Grenland. Det ser vi en veldig stor gevinst av for gården og for området, sier Jørgen Mustvedt.

– Alle disse kompetansene, vi som representerer innenfor næringsliv, reiseliv og utvikling med Emil, Knut, Stian, meg selv Teo, Lars, Frank, Lars og Jørn, det er nesten et fotballag med komplimenterende ferdigheter. Det spiller egentlig ingen rolle hvem som scorer mål, for mål skal vi score. For oss så er det viktig å sjele til utvikling i området, sier Luisa.

Søker folk

– Jeg vil jobbe tett sammen med Jørn for å utvikle Wrightegaarden. Da vi fikk denne muligheten så våknet emosjonen i alle involverte parter, man blir romantisk av å tenker på å drive noe som er Norges råeste sommerscene, smiler Meling.

– Dette var noe vi bare måtte gå for.

Han forteller at det er restaurant-biten Vitori har størst forse på.

– Vi er medeier i Strøm, Jacob og Gabriel og Burglar kjeden lokalt. I tillegg til Sjøslag i Larvik og eierkonspeter i Oslo. Vi har ambisjoner om at dette skal være et hyggelig sted ikke bare på sommeren men gjennom hele året.

Nå skal de søke etter folk.

– Vi må ut å rekruttere. Vi trenger sesongarbeidere og en kjøkkensjef som kan være med å utvikle restauranten, sier Meling.

– Det er mange som har jobbet her i mange år og som har kjærlighet og eierskap til Wrightegaarden. De er det viktig å ta tak i . Vi skal bruke de ressursene som finnes her, vi skal ikke bytte ut alt og gjøre alt nytt, legger Jørn til.

– Vinneroppskriftene på Wrightegaarden den viderefører vi. Så skal vi tilføre litt andre ting også.

25 konserter

Artistbookingen er i full gang og de holder kortene tett til brystet. Allikevel, noe kan de røpe før kommende sesong.

– Vi kan ikke bekrefte alle artistene ennå, men vi har 25 utekonserter vi har mulighetene til å benytte i løpet av sommersesongen, det har vi intensjoner om å benytte, sier Meling.

– Vi åpner med Springsteen of Telemark, der er det mellom 20 g 25 på scenen. Det blir 1 juli. Vi starter lokalt.

– Ingen blir vel sjokkert over at Postgirobygget kommer i år også. De kjører to konserter, tradisjon tro. Så har vi to artister som har vært med på «Hver gang vi møtes» denne sesongen, Tix og Jarle Bernhoff. De kommer, hver for seg, sier Akkerhaugen.

– CC Cowboys kommer og. Dette blir mildt sagt en bra sommer, avslutter Meling.