Nå kan Jørn gå hjem før halv fire på natta: – Men ferie blir det ikke

Publisert 01.08.22

Daglig leder Jørn Akerhaugen er veldig godt fornøyd med sin første konsertsesong på Wrightegaarden.

– Vi har solgt rundt 1000 billetter i snitt på konsertene i juli. Det var 16 konserter der vi sto for billettsalget, i tillegg til veldedighetskonserten for ME-syke Grini. Vi har solgt tett på 16.000 billetter til de 16 konsertene, forteller Akerhaugen.

Som forventa var det Postgirobygget og CC Cowboys som var de store trekkplastrene, med mer enn 2.000 solgte i snitt per konsert. Altså utsolgte konserter.

– Nå er det bare å gå rett på med det nødvendige etterarbeidet etter en slik heftig konsertsesong. Det er faktisk ganske mye som må gjøres nå rett etter at sesongen er ferdig. Det er ikke snakk om noe ferie, smiler han.

Han er også godt fornøyd med besøket i restauranten under konsertene.

– Det var utsolgt på terrassen ved flere av konsertene. Det er vi veldig fornøyd med. Det er en viktig del av konseptet vårt det også, forteller han mandag.

Hva nå?

Det var klare meldinger fra de nye eierne av driverselskapet om at det skal satses på helårsåpen restaurant på Wrightegaarden. I første omgang vil det nå bli åpent fra onsdag til søndag ut august, før de vil ha helgeåpent fram mot julebordsesongen.

– Kokken vår drar igjen, og vi jobber på spreng for å få på plass nye folk. I tillegg har vi hatt veldig god erfaring med de som har vært her og jobba på kjøkkenet nå. Forhåpentligvis kan vi fortsatt bruke i alle fall en av dem framover også, sier Akerhaugen.

Han legger til at de vil tilby en litt enklere meny når det blir helgeåpen restaurant utover høsten.

Kokken kommer tilbake igjen før julebordsesongen, og da blir det lagt opp til en skikkelig offensiv for å fylle den ærverdige gården med festglade og julematsultne besøkende.

– Vi starter med bookingen umiddelbart, sier han.

Noe å bygge på

Akerhaugen sier at den første sesongen på Wrightegaarden har svart til forventningene for han selv.

– Det er tøft mens det står på, med arbeidsdager som ofte ikke slutter før halv fire på natta. Men det er slik det må være. Nå blir det ikke slike arbeidstider en god del uker, og det er bra. Det har vært veldig moro, ikke minst med alle de glade besøkende vi har hatt på konsertene. Vi har lært mye av dette året, og det tar vi med oss i planleggingen av neste års konsertsesong. Vi starte å gjøre avtaler med artister allerede om noen uker. Det er sånn det fungerer i denne bransjen, smiler han.