Kan ikke tilby matservering – slik blir tilbudet på Wrightegaarden i tida som kommer

Publisert 09.09.22

Wrightegaarden kommer til å holde åpent på lørdagene fram til julebordsesongen

– Vi har bestemt oss for at vi ikke skal la oss knekke av strømregningene. Vi skal ha åpen pub hver lørdag fra 18.00 til 02.00 framover, sier daglig leder Jørn Akerhaugen.

Det var klare meldinger fra de nye eierne av driverselskapet om at det skal satses på helårsåpen restaurant på Wrightegaarden. Da konsertmåneden juli var over, sa Akerhaugen at det i første omgang skulle være åpent fra onsdag til søndag ut august, før de ville ha helgeåpent fram mot julebordsesongen.

– Kokken vår drar igjen, og vi jobber på spreng for å få på plass nye folk. I tillegg har vi hatt veldig god erfaring med de som har vært her og jobba på kjøkkenet nå. Forhåpentligvis kan vi fortsatt bruke i alle fall en av dem framover også, sier Akerhaugen.

Han la til at de vil tilby en litt enklere meny når det skulle bli helgeåpen restaurant utover høsten. Slik har det ikke blitt.

– Må gjøre noe

Akerhaugen forteller at de ikke har noen kokk på plass på Wrightegaarden nå. Han peker også på at det per dags dato ikke er et kjøkken som holder en standard som er god nok til at det kan drives som et restaurantkjøkken på gården.

– Vi er nødt til å gjøre en skikkelig jobb med kjøkkenet. Vi må bygge det om og utbedre flere ting. Først da kan vi starte jobben med å bygge opp et skikkelig restauranttilbud, sier han.

Derfor velger de nå å holde åpent kun på lørdagene, og da som ren pub.

Konserter

– Vi skal også ha på plass konserter utover. Den første er booket og foregår 23. september. Da kommer Akkerhaugen Raid til Langesund. De var her i sommer også. Da varmet de opp for Violet Road. Dert blir moro med dem på huset igjen, forteller han.

Det er også planlagt to konserter til, men det er ikke klart ennå hvilke artister som kommer til Wrightegaarden utover høsten.

– Vi jobber med å få på plass artistene nå. Vi ønsker oss flere gode konserter denne høsten. I tillegg er vi godt i gang med å planlegge spennende ting her på huset framover, og da også med et oppegående kjøkken og alt det innebærer, sier Akerhaugen.

Julebord

Kokken kommer tilbake igjen før julebordsesongen, og da blir det lagt opp til en skikkelig offensiv for å fylle den ærverdige gården med festglade og julematsultne besøkende.

– Vi har allerede startet bookingen til julebord. Sesongen starter 18. november, og det er så godt som fullbooket den første dagen allerede. Vi håper det skal bli mange fulle dager fram mot jul, sier han.