Jørn er mannen som skal løfte Wrightegaarden til nye høyder: – Dette har jeg drømt om

Publisert 18.02.22

Jørn Akerhaugen er ansatt som daglig leder for det nye driverselskapet Wrightegaarden Langesund AS. Han lover at Wrightegaarden skal ose av å være Norges råeste scene.

– Wrightegaarden og det som har foregått her har en stor plass i opplevelsesbanken min. Jeg har mange ganger stått i hagen her og tenkt at det hadde vært utrolig moro å få være med på å drive et slikt sted. Nå er det en realitet. Jeg gleder meg vilt til å komme skikkelig i gang her nå, sa den nye daglige lederen under pressekonferansen på Wrightegaarden fredag.

Som kjent har det kommet på plass nytt driverselskap for Wrightegaarden. Bak det nye selskapet står Momente AS, med Teo K. Luisa, Trond Laeng, Lars Moen og Frank Lerbakk som eiere, og Vitori As, med Emil Eriksrød, Knut Bråthen og Stian Rustad som eiere.

– Vi er en gjeng nå med et brennende hjerte og engasjement for det vi starter her. Sammen med gårdeierne står vi for en kraft i engasjement og kompetanse som jeg mener Wrightegaarden fortjener. Eierskapet i Wrightegaarden Langesund AS har kompetanse og erfaring når det gjelder utvikling og nytenkning i hele regionen. Det kan vi tilføre Wrightegaarden. Alt for mange står alene og prøver å få til noe, uten å få med seg kompetansen og erfaringen andre har tilegnet seg. For oss er det et viktig poeng at Wrightegaarden skal være en del av utviklingen av regionen framover, sa Teo K. Luisa på vegne av det nye driverselskapet.

Helårsdrift

Gårdeierne har vært klare på at de har ønsket seg nye drivere av den ærverdige gården i Langesund som ser for seg helårsdrift i gården, og ikke bare drift av sommerkonsertene. Det har de fått nå.

– Vi skal drive hele året. Vitori, som er en av eierselskapene, har erfaring med drift i serveringsbransjen. Det er dem som skal ta seg av restaurantdrifta, forteller Akerhaugen.

Lars Meling fra Vitori AS sier at de nå skal i gang med rekruttering til den nye restauranten de skal åpne i Wrightegaarden.

– Vi skal først ut og knytte til oss en erfaren kjøkkensjef. Når vedkommende er på plass, vil det endelige konseptet for restauranten bli satt. Vi må også ut og rekruttere til alle funksjonene drifta trenger, både i forhold til restauranten og til konsertene, sier Meling.

– Vi er også opptatt av at det er veldig mange mennesker der ute som har jobba på Wrightegaarden nær sagt bestandig. Vi vil naturligvis kontakte dem og prøve å få dem med oss videre. De er en del av sjelen på Wrightegaarden, som vi ønsker å ha med videre, sier Akerhaugen.

Booket flere artister

Meling og Akerhaugen kunne også i kompaniskap fortelle at det allerede er booket flere artister til sommerens konserter.

– Vi starter konsertsommeren 1. juli. Da har vi valgt å gå lokalt, og starter med Springsteens of Telemark, forteller Akerhaugen.

De kunne også fortelle at de som fryktet at Postgirobygget ikke lenger skulle være et fast innslag i Langesund kan ta det med ro. Det er booket to konserter med dem denne sommeren også. I tillegg røpet de at CC Cowboys også er klare for konsert på Wrightegaarden til sommeren.

– Vi har som intensjon å benytte oss av alle de 25 konsertene som det er gitt åpning for i forhold til støybestemmelsene, forteller Meling.

Akerhaugen forteller at de fortsatt skal jobbe for å få på plass de beste nasjonale artistene, og samtidig videreføre tradisjonen med internasjonale stjerner også.

– Men vi skal også fortsette å være en scene for lokale artister. Vi har målsetting om å være Telemark-scenen, sier han.