Brikkene faller på plass for nye drivere – Jesper hentet fra andre siden av kloden

Publisert 19.04.22

BAMBLE: Svenske Jesper Zetterqvist gjør comeback på Wrightegaarden og blir kjøkkensjef når restauranten skal opp å stå igjen i sommer.

Zetterqvist jobbet i restauranten på Wrightegaarden for mange år siden og returnerer altså til den ærverdige gården i Langesund.

For øyeblikket er han i Thailand der han har drevet en rekke restauranter de siste årene. På spørsmål om hvorfor han nå vender snuta mot lille Langesund igjen er svaret enkelt:

– Det er på grunn av Lars Moen, sier han, og viser til sin tidligere kollega. Også han tilbake i teamet på Wrightegaarden.

Lars Meling i Vitori, deleier i det nye driverselskapet på Wrightegaarden, bekrefter at de kom i kontakt med ham via kontakter, og at det raskt ble en god tone og prat.

– Han er en fantastisk god kokk og er veldig glad for å ha fått ham med på laget, sier Meling.

Zetterqvist skal jobbe i sommersesongen og returnerer til Thailand etter det. Han gleder seg til å komme tilbake til kystbyen og ta «ferie» i Norge.

– Det skal bli kult å komme tilbake. Jeg har ikke vært i Langesund siden 2012, så det det blir interessant å se om mye har endret seg eller om byen er den samme, sier han.

Åpner til pinse

Daglig leder på «nye» Wrightegaarden, Jørn Akerhaugen, forteller at arbeidet mot restaurantåpning for alvor gires opp rett over påske.

Jørn blir sjefen for «nye» Wrightegaarden: – En drømmejobb. Er det ett sted jeg ville drive var det dette

– Planen er å åpne restauranten og baren til pinsehelgen. Nå har vi kjøkkensjef på plass og nå starter vi jobben med å få tak i alle de andre vi trenger, forteller Akerhaugen.

Selve konseptet for restauranten skal jobbes med de nærmeste ukene.

– Det blir en restaurant som Langesund burde ha. Med en digg meny med en miks av grill og fisk, sier Meling.

Åpningstider er foreløpig ikke spikret, men de sikter seg inn mot å ha dørene åpne til restauranten og baren fem dager i uka i høysesongen.

Mange henvendelser

Meling og Akerhaugen opplever stor interesse for Wrightegaarden og oppkjøringa som nå er i gang. Billettsalget er allerede godt i driv, og flere har også henvendt seg med forespørsler for booking av bord på terrassen i forbindelse med konsertene.

– Vi jobber med å få opp en løsning for dette nå og håper å ha den klar om kort tid, sier Meling.

De nye driverne har nettopp tatt over de digitale flatene fra forrige driver, og de gikk live med oppdatert nettside denne uka.

Meling legger til at de også jobber med å finne en god løsning for de som kjøpte sesongkort i 2020, men som fikk bruken av det spolert og delvis spolert de to påfølgende årene på grunn av pandemien.

– Det er ikke helt enkelt ettersom vi er nye drivere og pengene de har betalt har gått til forrige driver. Men som sagt, vi forsøker å finne en god måte å løse det på. Vi er kjent med at det 56 stykker det gjelder. Er det flere der ute som sitter med sesongkort som aldri ble refundert er det bare å ta kontakt med oss, sier han.