16 000 solgte billetter: – Det har vært like gøy som jeg håpet at det skulle være

Publisert 01.08.22

LANGESUND: CC Cowboys sørget for en knallsterk avslutning på konsertsommeren på Wrightegaarden. Nå tar Jørn Akerhuagen og resten av det nye Wrightegaarden-teamet en liten pust i bakken før artister igjen skal prikkes inn.

– Det har gått veldig bra. Det har vært bra med solgte billetter, bra besøk i restaurant også utenom konsertkveldene og generelt bra besøk på det som vi har arrangert, sier daglig leder på Wrightegaarden Jørn Akerhaugen.

Det er den korte oppsummeringen mandag morgen etter at det i helgen ble satt punktum for årets konsertsesong i Wrightehaven.

– Vips så var det over. Det har vært like gøy som jeg håpet at det skulle være, og det har vært like. utfordrende som jeg hadde sett for meg, sier Akerhaugen.

I siste liten kom han inn som daglig leder etter at en ny konstellasjon meldte seg på som drivere av tradisjonstunge Wrightegaarden i februar.

Jørn blir sjefen for «nye» Wrightegaarden: – En drømmejobb. Er det ett sted jeg ville drive var det dette

Tross liten tid til å få alt på plass ble det avholdt totalt 17 konserter. 16 000 billetter ble solgt til de ulike konsertene.

Tradisjonen tro var det konsertene med Postgirobygget og CC Cowboys som trakk aller flest og som ble utsolgt.

På den andre siden var det ellers 3–4 konserter hvor besøket ikke sto helt i forhold til forhåpningene, forteller Akerhaugen.

All erfaringen tar de nå med seg videre når en ny konsertsesong skal planlegges. Noen lang hvilepause blir det ikke, poengterer den daglige lederen.

– Arbeidet med neste års program starter allerede i august/september. Nå har vi god tid til å sette både konsertprogram og systemer rundt. Det er bra, sier han.

Større konkurranse

Mange husker sommere på Wrightegaarden med langt flere artister og konserter enn hva det har vært de senere årene. De nye driverne er imidlertid ærlig på at tiden med et fullpakket program i hele juli nok er forbi.

Det handler om kostnader og ikke minst at kampen om konsertpublikummet har blitt langt hardere med årene.

– Det har blitt enormt med scener og festivaler å velge i de siste årene. Samtidig er det er en viss mengde publikummere vi kjemper om. Mest sannsynlig kommer vi til å starte litt tidligere neste år, men det er ikke sikkert det blir så mange flere konserter. Alt dette skal vi nå sette oss ned å se på. Vi er opptatt av å tenke nytt og kreativt og ser på hva det er mulig å få til, sier Akerhaugen.

Helårsåpen restaurant

De nye driverne lovte tidlig at de ville gi nytt liv til Wrightegaarden også utover konsertsesongen, og det holder de på.

Restauranten holder åpent onsdag-søndag ut august og det jobbes med en løsning for minimum helgeåpen restaurant i høst og vinter, forteller Akerhaugen. Kokken de har hatt på laget i sommer reiser snart tilbake til Thailand, så nye må inn på kjøkkenet. Det er en av de nye arbeidsoppgavene som nå står for tur.

Brikkene faller på plass for nye drivere – Jesper hentet fra andre siden av kloden

– Vi sikter mot en god julebordsesong og åpner allerede for booking av julebord i dag, forteller Akerhaugen.

Går det som de planlegger for blir det også noen konserter i kjelleren i høst og vinter.